Ehkä parhaat vinkkisi parempiin päätöksiin
Päätöksenteko on jokaisen ihmisen ja jokaisen organisaation arkipäivää. Mutta käytämmekö aikaa sen kehittämiseen? Hyväksymmekö huonot päätökset ja turhautumisen miettimättä mitä kannattaisi tehdä?
Kokeneet päätöksentekijät ja asiantuntijat kertovat podcastjaksoissa parhaat oivalluksensa sinulle!
Keskusteluja emännöi KTM Päivi Heikinheimo, kouluttaja, konsultti, kirjailija ja mentori.
Jaksot kuunneltavissa useilta alustoilta:
Päätä voida hyvin etä- ja hybridityössäkin – Riikka Ilmivalta, Virkisteri Oy
Hyvinvointi ei tule itsestään, vaan se edellyttää päätöksiä koskien omia toimintatapoja. Mutta minkälaisia? Mistä tekijöistä hyvinvointi rakentuu? Ja mistä löytää motivaatio muutosten tekemiseen?
Intuitiollako parempia päätöksiä? – Anne Elina Akola, SophiaSign Oy
Intuitiolla on rooli päätöksenteossa, mutta mitä intuitio oikeastaan on? Minkälaisissa tilanteissa siitä on hyötyä ja miten sitä luetaan? Entä miten ’resetoida’ intuitio, jotta se toimisi muutostenkin keskellä?
Päätös on aina hyppy tuntemattomaan tulevaisuuteen – ennakointi on välttämätöntä! – Vesa Auvinen, Dazzle Oy
Miten lisätä uskallusta tehdä päätöksiä epävarmuudessa? Onko mahdollista kuvitella tulevaisuus tai tulevaisuuksia? Mille pohjata ajatukset, kun data ei riitä? Onko mielikuvitus tässä hyödyksi?
Mitä aivot voivat kertoa yrittäjän päätöksenteosta – Marja-Liisa Halko, Helsingin Yliopisto
Mitä aivoissa tapahtuu kun yrittäjä hoitaa yritystään? Onko tosiaan niin, että yrittäjä suhtautuu yritykseensä kuin vanhempi lapseensa? Entä miten tunteet vaikuttavat päätöksentekoon?
Onko vastuullisuuspäätös erilainen päätös? – Marja-Liisa Weckström, Sinebrychoff Oy Ab
Mitä kaikkea vastuullisuuspäätökset saattavat pitää sisällään? Mikä on olennaista päätöksen onnistumiselle? Miten Sinebrychoffista tuli maailman ensimmäinen Coca-Colaa hiilineutraalisti valmistava yritys?
Millaisella päätöksenteolla startup lentoon? – Harry Santamäki, Voima Ventures
Mitkä päätökset ovat erityisen kriittisiä startupeille? Mitä voidaan kokemusten perusteella sanoa startupien päätöksenteosta? Mistä tiedetään, että ollaan oikealla tiellä? Milloin pitää osata sanoa ei?
Tekoälystä apua päätöksentekoon – miten? Jukka K. Nurminen, Helsingin Yliopisto
Mikä rooli on tekoälyllä päätöksenteossa? Mille sen hyöty perustuu? Onko tekoäly vain isojen organisaatioiden juttu? Mihin kannattaa panostaa tekoälyn käytössä?
Uskallatko hajauttaa? Miten hallita päätöksentekoa kun työ tehdään ympäri maailmaa? – Kai Konola, Halton Group
Onko hajautus vai keskitys oikea ratkaisu? Miten valittu ratkaisu vaikuttaa strategian toteutumiseen ja organisaation resilienssiin? Mitä kokemuksia on ihmisten osallistamisesta päätöksentekoon? Vaikuttavatko eri kulttuurit päätöksentekoon?
Päätöksen teko on toteutuksen alku – Esko Hannula, Qentinel Oy
Miten helposti päätöksen toteutus jääkin puolitiehen! Miksi näin käy – onko tyypillisesti kyse huonosta suunnittelusta, vastuiden epäselvyydestä vai siitä, että yritetään haukata liian iso pala yhdellä kertaa? Muutaman vinkin avulla voi toteutuksen saada sujumaan merkittävästi paremmin.
Millä pelisäännöillä päätöksiä? – Hanno Nevanlinna, Futurice Oy
Miten saat päätökset toteuttamaan strategiaa ja arvoja eikä viemään organisaatiota sattumanvaraisiin suuntiin? Onko mahdollista delegoida päätöksentekoa kasvavassa yrityksessä? Onko pelisäännöistä hyötyä?
Tuotteistamisen kiperät päätökset – Kamon Oy, Kati Harki ja Monica Jalonen
Oletko miettinyt miten asiakas näkee tuotteesi tai palvelusi? Miten helppoa hänen on ostaa?
Oman tarjoaman muokkaaminen asiakkaan kannalta parhaaksi edellyttää sinulta valmiutta katsoa asioita uudelta kantilta ja tehdä joskus kiperiäkin päätöksiä.